Pomidorla xiyarı birlikdə yemək olmaz – Səbəb və zərəri
Tarix: 10-06-2019 | Saat: 17:32
Bölmə:Karusel / Səhiyyə / M2 | çapa göndər
Biz elə hesab edirik ki, iki faydalı tərəvəzi, meyvəni birləşdirsək, orqanizm ikiqat xeyir görəcək.
Amma orqanizmdə gedən kimyəvi prosesləri, eləcə də ərzaqların tərkibini düzgün bilmədiyimizdən səhvlərə yol veririk. Çox zaman isə harda, kimdə nəyi necə gördük, təkrar edirik.
Məsələn, süfrəmizdə hətta indi səhərlər də görünən pomidor-xiyar cütlüyü. Dədə-babalarımız pomidoru çox gec görüb, çünki Azərbaycana xas tərəvəz deyil. Və onlar heç vaxt pomidor-xiyar salatı etməyib.
Eləcə də digər ərzaqların ikilikdə qəbulunun zərəri barədə izahını təqdim edirik.
Pomidor - xiyar - İş ondadır ki, xiyar tərkibinə görə qələvi, pomidor isə turşu təsirlidir. Onların hər birinin həzmi ayrı cür gedir. Pomidoru parçalayıb həll etmək üçün mədə qələvini sintez edir, xiyar üçünsə turşu lazımdır. İkisini birlikdə yedikdə göründüyü kimi mədə çaşır və həzm yaxşı getmir, turşu-qələvi balansı pozulur.
Pendirlə qayğanaq, omlet - səhərlər bu ikili çox hazırlanır. Hər ikisi güclü zülal mənbəyidir. Mütəmadi belə yeyilsə, orqanizmdə zülal artıqlığından problemlər yaşana bilər.
Makaron və ya xingal pomidor və pendirlə - Turş tərkibli pomidorla karbohidrat makaronu, xəmiri qarışdırmaq olmaz. Həzm prosesi pozulacaq.
Südlə banan - İkisi birlikdə mədədə pis həzm olunur, ağırlıq yaradır.
Yeməklə meyvə - yeməkdən dərhal sonra meyvə yemək olmaz. Çünki mədə əvvəlcə yağ və zülalı parçalayır. Bu da 1-2 saat vaxt tələb edir. Deməli meyvə 2 saat sonra yeyilməlidir.
(medicina.az)
Xəbəri paylaş
7658 dəfə oxunub.
Digər xəbərlər
Tarix: 10-06-2019 | Saat: 17:32
Bölmə:Karusel / Səhiyyə / M2 | çapa göndər
Biz elə hesab edirik ki, iki faydalı tərəvəzi, meyvəni birləşdirsək, orqanizm ikiqat xeyir görəcək.
Amma orqanizmdə gedən kimyəvi prosesləri, eləcə də ərzaqların tərkibini düzgün bilmədiyimizdən səhvlərə yol veririk. Çox zaman isə harda, kimdə nəyi necə gördük, təkrar edirik.
Məsələn, süfrəmizdə hətta indi səhərlər də görünən pomidor-xiyar cütlüyü. Dədə-babalarımız pomidoru çox gec görüb, çünki Azərbaycana xas tərəvəz deyil. Və onlar heç vaxt pomidor-xiyar salatı etməyib.
Eləcə də digər ərzaqların ikilikdə qəbulunun zərəri barədə izahını təqdim edirik.
Pomidor - xiyar - İş ondadır ki, xiyar tərkibinə görə qələvi, pomidor isə turşu təsirlidir. Onların hər birinin həzmi ayrı cür gedir. Pomidoru parçalayıb həll etmək üçün mədə qələvini sintez edir, xiyar üçünsə turşu lazımdır. İkisini birlikdə yedikdə göründüyü kimi mədə çaşır və həzm yaxşı getmir, turşu-qələvi balansı pozulur.
Pendirlə qayğanaq, omlet - səhərlər bu ikili çox hazırlanır. Hər ikisi güclü zülal mənbəyidir. Mütəmadi belə yeyilsə, orqanizmdə zülal artıqlığından problemlər yaşana bilər.
Makaron və ya xingal pomidor və pendirlə - Turş tərkibli pomidorla karbohidrat makaronu, xəmiri qarışdırmaq olmaz. Həzm prosesi pozulacaq.
Südlə banan - İkisi birlikdə mədədə pis həzm olunur, ağırlıq yaradır.
Yeməklə meyvə - yeməkdən dərhal sonra meyvə yemək olmaz. Çünki mədə əvvəlcə yağ və zülalı parçalayır. Bu da 1-2 saat vaxt tələb edir. Deməli meyvə 2 saat sonra yeyilməlidir.
(medicina.az)
Xəbəri paylaş
Digər xəbərlər
17-02-2017, 17:26
Bakıda “Təcili yardım” xəstəni aparmadı - Gənc qız öldü
7-05-2017, 14:40
Bakıda villa yanıb kül oldu - YENİLƏNİB
14-12-2016, 20:08
76 yaşlı kişi balıq tutarkən kanalda boğuldu - Şirvanda
27-06-2016, 20:04
Azərbaycanda körpələrə verilən adlar: Salyan, Qubaxanım, Məkkə - SİYAHI
16-03-2018, 11:35
Artımlar martın maaşı ilə birlikdə ödəniləcək
8-01-2019, 16:51
Bu ərazilərdə işıq olmayacaq
7-04-2022, 11:15
Bu içkini səhər-axşam içsəniz bir çox xəstəliklərə tutulmayacaqsınız
8-09-2022, 12:59
Bakıda DƏHŞƏT: Qardaşını qəbiristanlıqda öldürdü - VİDEO
17-11-2021, 10:26
Bu gün Azərbaycanda Milli Dirçəliş Günüdür
5-04-2017, 16:50
"Abbas pula görə Bakıdakı toyu qoyub Moskvaya getdi" - qalmaqal