Alimlər 7 ən faydalı ərzağın adını açıqladı
Tarix: 24-09-2020 | Saat: 08:23
Bölmə:Bütün xəbərlər / Karusel / İqtisadiyyat / Gündəm / Foto-fakt / Ekskluziv | çapa göndər
Dietoloq Kristina Andersson yeddi ucuz və faydalı ərzağın adını açıqlayıb.
"Xeberaz.Az" xəbər verir ki, həkim qida rasionuna məmnuniyyətlə qırmızı soğanı əlavə edir. Bu soğan vitaminlər və faydalı maddələrlə zəngindir, həmçinin bakterisid effektini ehtiva edir. Qırmızı soğanın tərkibində həmçinin bolluca antioksidantlar var.
Kələm isə orqanizmi xərçəngdən qoruyan kükürd tərkibli maddələrlə zəngindir. Mədə xəstəliklərindən əziyyət çəkənlər bu tərəvəzi çiy halda deyil, bişmiş halda yeməlidir.
Anderssonun dediyinə görə, kartof dietik qida sayılır. Bu tərəvəz orqanizmə daha az kalori versə də, adamı tox tutur.
Tibb mütəxəssisi kökümeyvəli bitkilərin də son dərəcə faydalı olduğu qənaətindədir. Kök, turp və çuğundurun müxtəlif növləri özündə çoxlu mineralları toplayır, yaxşı karbohidrat və bitki lifləri mənbəyi hesab olunur.
Yulafda beta-qlükan adlı xüsusi tip faydalı qida lifi var ki, o da qanda şəkərin və xolesterinin səviyyəsini normada saxlayır. Dietoloq hesab edir ki, taxıl bitkilərində qidalı elementlərin sayı çoxdur.
Lobya, noxud və mərcimək kimi paxlalılar zülal və minerallarla zəngindir. Andersson qeyd edir ki, konservləşdirilmiş lobya öz qidalandırıcılıq qabiliyyətini nəinki itirir, hətta daha da qiymətli qida halına gəlir.
Yumurtada isə çoxlu qida maddələri toplaşıb. Dietoloq onları təbii multivitaminlər adlandırır. Demək olar ki, insan orqanizminə lazım olan bütün mineral və vitaminlər, eləcə də faydalı yağlar və antioksidantlar yumurtanın tərkibində mövcuddur.
Xəbəri paylaş
5178 dəfə oxunub.
Digər xəbərlər
Tarix: 24-09-2020 | Saat: 08:23
Bölmə:Bütün xəbərlər / Karusel / İqtisadiyyat / Gündəm / Foto-fakt / Ekskluziv | çapa göndər
Dietoloq Kristina Andersson yeddi ucuz və faydalı ərzağın adını açıqlayıb.
"Xeberaz.Az" xəbər verir ki, həkim qida rasionuna məmnuniyyətlə qırmızı soğanı əlavə edir. Bu soğan vitaminlər və faydalı maddələrlə zəngindir, həmçinin bakterisid effektini ehtiva edir. Qırmızı soğanın tərkibində həmçinin bolluca antioksidantlar var.
Kələm isə orqanizmi xərçəngdən qoruyan kükürd tərkibli maddələrlə zəngindir. Mədə xəstəliklərindən əziyyət çəkənlər bu tərəvəzi çiy halda deyil, bişmiş halda yeməlidir.
Anderssonun dediyinə görə, kartof dietik qida sayılır. Bu tərəvəz orqanizmə daha az kalori versə də, adamı tox tutur.
Tibb mütəxəssisi kökümeyvəli bitkilərin də son dərəcə faydalı olduğu qənaətindədir. Kök, turp və çuğundurun müxtəlif növləri özündə çoxlu mineralları toplayır, yaxşı karbohidrat və bitki lifləri mənbəyi hesab olunur.
Yulafda beta-qlükan adlı xüsusi tip faydalı qida lifi var ki, o da qanda şəkərin və xolesterinin səviyyəsini normada saxlayır. Dietoloq hesab edir ki, taxıl bitkilərində qidalı elementlərin sayı çoxdur.
Lobya, noxud və mərcimək kimi paxlalılar zülal və minerallarla zəngindir. Andersson qeyd edir ki, konservləşdirilmiş lobya öz qidalandırıcılıq qabiliyyətini nəinki itirir, hətta daha da qiymətli qida halına gəlir.
Yumurtada isə çoxlu qida maddələri toplaşıb. Dietoloq onları təbii multivitaminlər adlandırır. Demək olar ki, insan orqanizminə lazım olan bütün mineral və vitaminlər, eləcə də faydalı yağlar və antioksidantlar yumurtanın tərkibində mövcuddur.
Xəbəri paylaş
Digər xəbərlər
15-10-2017, 10:25
Nitşenin qanla yazılıb əzbərlənməyə layiq olan 10 AFORİZMİ
18-11-2016, 18:01
Bu fotonu görəndə nə düşündünüz? - FOTO
3-05-2018, 19:47
İş adamının şəhid qızını vuran oğluna hökm oxundu
5-05-2016, 20:56
İran ABŞ-la bağlı icazəni ləğv etdi
2-05-2015, 13:38
"Bakı-2015"in məşəli-YARDIMLIDA-FOTO
15-05-2018, 10:43
Novruz Məmmədovdan yeni qərar: İpoteka ilə ev almaq asanlaşdı
10-02-2017, 17:11
Bakıda iki maşının aşdığı dəhşətli qəza kameraya düşdü - VİDEO
13-10-2018, 13:09
Azərbaycanda iyrənc hadisə - Şagird direktor müavinindən hamilə qaldı
13-11-2018, 11:15
“Azərişıq” qışa tam hazırdır
18-11-2022, 12:30
Ana olmaq istəyən qadınlara sosial şəbəkədə çirkin TƏKLİF - VİDEO