Dondurmalar hansı yağdan hazırlanır? - GİZLİ TƏHLÜKƏ
Tarix: 13-05-2022 | Saat: 09:49
Bölmə:Karusel / Maraqlı / M2 | çapa göndər
2258 dəfə oxunub.
Digər xəbərlər
Tarix: 13-05-2022 | Saat: 09:49
Bölmə:Karusel / Maraqlı / M2 | çapa göndər

Bəzi vicdansız istehsalçılar dondurmaya sağlamlıq üçün təhlükəli olan maddələr əlavə edirlər. Məsələn, heç bir faydası olmasa da, dondurmaya yağlılığı artırmaq üçün palma yağı əlavə olunur.
Bu barədə "Gazeta.ru”ya diyetoloq, tibb elmləri doktoru Mixail Qinzburq danışıb.
Həkim etiketə diqqət etməyi tövsiyə edib və bildirib ki, məhsul bitki kremindən və ya süd yağının analoqundan hazırlanırsa, başqa bir markaya üstünlük vermək daha yaxşıdır.
"Belə adlar altında palma yağı gizlədilir, qida rasionumuza trans yağları gətirir, bu, orqanizmdə iltihabi proseslərin inkişafını sürətləndirir və ateroskleroza səbəb ola bilər. Dondurmada belə yağların və şəkərin birləşməsi çox təhlükəli qarışıqdır”, - diyetoloq xəbərdarlıq edib.
Onun fikrincə, dondurulmuş meyvə-tərəvəz şirələrini dadlandırıcı əlavə edilmədən almaq daha yaxşıdır.
Digər xəbərlər
21-06-2015, 18:39
Ukrayna öz resursları hesabına Avropa bütün ölkələrini təmin edə bilər.
19-05-2016, 16:40
Nazir qəbul vaxtını dəyişdi
13-01-2016, 00:18
Zaqatalada qoyun-quzu oğurlayan Bakı şəhər sakinləri və İsmayıllı rayon sakini həbs edilib- FOTOLAR
29-07-2017, 11:32
"Şerif" - "Qarabağ": hakimlər müəyyənləşdi
17-04-2017, 22:21
Gecə yatmadan öncə makiyajı mütləq silin - ZƏRƏRLƏR
4-01-2016, 12:00
Sərxoş sürücü bayram günü maşını ağaca çırpdı
15-03-2019, 09:29
Cavid Qurbanova qarşı növbəti təxribat: Onlar qanun, yoxsa Allah qarşısında cavab verəcək?
24-05-2016, 14:29
Bu günlərdə cəbhə bölgəsində səfərdə oldum..